Wellington/Ferry/Blenheim
16 december 2009 - Blenheim, Nieuw-Zeeland
Zo, weer een update van de Dierickx-Kiwi’s uit Nieuw-Zeeland. Whanganui was niet zo bijzonder, vandaar dat we daar maar een nachtje zijn gebleven en de volgende dag zijn doorgereisd naar Wellington. Wellington bleek een gezellige stad met ca. 500.000 inwoners. We hebben daar de Marine Drive gereden, een route langs de kust waar de Rich and Famous van Wellington een optrekje hebben met uitzicht op de zee. Daarna zijn we met de Cable Car naar de Botanische tuinen van Wellington gegaan. Een enorm park wat ooit eens een grote wildernis was en waar ze in 1870 begonnen zijn met aanplanten van nieuwe bomen en planten. Wat erg opvalt in dit land is dat waar je ook komt het nergens druk is. Je hoeft echt nooit ergens voor te wachten; iets wat met kleine kinderen wel een uitkomst is;-). Verse vis is hier ook erg goedkoop, in de Pak’nSave supermarkt (zeg maar de Appie Heijn bij ons) betaal je nog geen $ 6,- voor een kilo!! grote gamba’s. Delen door 2 en je hebt het bedrag in Eurootjes; geen geld dus voor zuinige Nederlanders… Een kilo verse tongetjes $ 10,- en ga zo maar door… Een feest om elke dag te bbq-en als het lekker weer is tenminste. In Wellington waren de nachten erg koud (8 graadjes Celcius, niks vergeleken met de temperaturen in Holland nu natuurlijk). Vandaag (16 december) moesten we voor het eerst de wekker zetten. We hadden de overtocht om 10.30 uur en moesten bijtijds daar zijn om in te checken. De tocht van het Noorder- naar het Zuidereiland duurt zo’n 3 uur en vaart het laatste uur door de Marlborough Sounds. Een werkelijk schitterend gebied met vele eilanden (zie de foto’s). Bij aankomst in Picton zijn we doorgereden naar Blenheim. Eén van de hoogtepunten van de reis (in ieder geval voor Michel). Morgen gaan we op de fiets (leek ons verstandiger) de Wine Trail volgen langs alle bekende wijnhuizen in de regio Marlborough. Met name Cloudy Bay is een welbekende voor de wijnliefhebbers onder ons! We krijgen de route mee; altijd handig voor de terugweg;-). Ok, weer even genoeg voor nu, borreltijd breekt weer aan dus we stoppen er even mee. Tena koutou!

groet
Gerard
Leuke foto's ! Goeie wijnen?
Wij hebben nu een witte wereld, mooi maar lastig soms.
Lieve groeten, (o)ma en (o)pa Anny en Etienne
Nuria
wat een ontzettend leuke foto's zeg, lijkt me heerlijk daar, super. Wou dat we een weekje mee konde reizen. Hier ligt een pak sneeuw sinds vandaag, ook wel lekker hoor.
Kus van ons allen en geniet ervan, tot gauw grtz Pieter
Onze dochter was vorig jaar ook daar.
Vandaar dat we heel wat foto's herkennen.
Leuk hoor, we blijven jullie volgen.
Heel veel plezier en geniet ervan.
Groet, Dré
Wow, wat een spectaculaire whale tocht moet dat zijn geweest.....de foto's zijn prachtig! Ik zit ze samen met Britt net te bekijken.....en we zijn helemaal niet jaloers hoor! Echt een once in a lifetime experience!
Dabis is gisteren ook aan boord gegaan van de Beagle, in Peru....die gaat ook 3 maanden het grote avontuur aan!
Wij zitten in een dik pak sneeuw, de kinderen genieten ervan, nu ze vakantie hebben! Perfect timing! Het kerstbal van school ging helaas vanwege het weer niet door....dus de kerstoutfit moeten ze nog even bewaren!
Dikke kus voor Tom en Tess van
Ton en Margot, Floor en Britt