Doubtful Sound
3 januari 2010 - Te Anau, Nieuw-Zeeland
Gisteren de tocht gemaakt naar de Doubtful Sound. Het was echt geweldig! Het weer was uitstekend en er stond dit keer bijna geen wind. Toch vrij uitzonderlijk voor een gebied waar het ruim 200 dagen per jaar alleen maar regent. De Doubtful Sound is het op 1 na grootste fjord van Nieuw Zeeland, 40 km lang en 420 meter diep. Het is al een avontuur op zich om er te komen, met 2 boottochten en een busreis over een bergpas, met een uitstapje naar de enorme, ondergrondse generatorhal van de Manapourikrachtcentrale. Deze waterkrachtcentrale maakt gebruik van het hoogteverschil van de bergen tussen Lake Manapouri en Doubtful Sound en zorgt voor 14% van de benodigde elektriciteit in Nieuw Zeeland. We hebben nog een paar dolfijnen kunnen spotten maar geen kuifpinguïns die er ook leven. De schoonheid van de natuur hier begint gek genoeg gewoon te worden. Het lijkt wel een soort ‘overkill’ die je overkomt. We hadden op voorhand al veel verwacht van dit land maar het wordt teveel om op te noemen wat je zoal meemaakt en ziet. De 6 weken die we hier hebben heb je ook wel echt nodig en dan nog moet je zoveel keuzes maken. De Milford Road bijvoorbeeld die van Te Anau naar de Milford Sound gaat staat op de Werelderfgoedlijst vanwege zijn schoonheid maar die moeten we helaas laten schieten. Maar gisteren vonden we al echt fantastisch! Vandaag gaan we nog een gloeiwormgrot bekijken wat ook echt heel bijzonder lijkt te zijn. We genieten nog steeds volop en de kinderen idem dito. De camper vinden ze natuurlijk een hele belevenis en ze zien zoveel bijzondere dingen waarvan je ook hoopt dat er genoeg van blijft hangen bij ze. En anders hebben ze later altijd de foto’s en film nog… Nou luitjes, weer even genoeg zo en tot de volgende keer maar weer. Heel veel groeten van ons!

Familie BAGGEN
Vanuit een (wederom) ondergesneewd Gorcum wensen we jullie alle goeds toe voor 2010.
Richard
ps: mooie sweater Michel (abercrombie en fitsch) ; is het nu wel de goeie maat ?
Via deze manier nog even de allerbeste wensen voor een gezond en mooi 2010. Voor jullie is het jaar in ieder geval onvergetelijk begonnen.
Geniet ze,
Stef
Fantastisch nieuwjaar toegewenst!
De start van 2010 is voor jullie nu in ieder geval al indrukwekkend mooi!!
Veel geluk en gezondheid in 2010, wat een prachtige foto's.
Volop genieten daar zo te zien...om jaloers van te worden...
Volop genieten van de rest van de vakantie leuk om zo mee te kijken.
Groeten Fam. Warren
In ieder geval happy new year!!!
Van hieruit de beste wensen voor 2010!
Tot snel,
Groetjes
Sabine, Marjan, Kelly, Marjan, Eline, Marjon en natuurlijk ook van alle kindjes van Dikkie Dik!
de Satters