Catlins en Dunedin
6 januari 2010 - Dunedin, Nieuw-Zeeland
Vanuit Te Anau zijn we 4 januari doorgereden naar Invercargill, de meest zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland. Volgens de boeken een mooi ontworpen stad maar wij hadden het na 1 dag en 1 nacht wel weer gezien. Het weer speelde ook dit keer een grote rol om niet enthousiast te worden van deze tussen 1850 en 1870 door Schotten gestichte stad. We kwamen overigens ook niet naar de Zuidkust voor Invercargill maar voor de ‘Catlins’; een schitterend landschap wat je een beetje doet denken aan Wales. Heel veel uitgestrekte heuvels met ontelbaar veel schapen, schapen en nog eens schapen. Aan deze kust zijn normaal gesproken heel wat dolfijnen en pinguïns te bekijken (aan Porpoise Bay) maar door het slechte weer lieten die zich vandaag in ieder geval niet zien. De Catlins is normaal gesproken wel een gebied waar je wat langer blijft hangen maar door het weer (koud & regen) zijn we doorgereden naar Dunedin aan de oostkust van het Zuidereiland. Daar hebben we vandaag de geeloogpinguïn gezien, de zeldzaamste pinguïn ter wereld. Morgen bezoeken we de stad nog even voordat we weer verder rijden naar Moeraki waar we gaan eten bij Fleur's Place. Tot de volgende keer!

Wij zijn net terug van onze vakantie, vandaar de late reactie.
Ik begrijp de weersituatie bij jullie niet zo goed, ik was ( ben) in de veronderstelling dat het daar nu toch zomer moet zijn ?
Het zijn overigens prachtige foto's. Een overweldigende natuur, inderdaad heeft het iets weg van Wales.
Groeten uit een besneeuwd, koud en triest Nederland.